Работете с нас!

1
Услуги, профилактика и ремонт на компютри и лаптопи, продажба на офис техника в офиса на "ИНКОМТЕЛ" ЕООД
2
Извършване на услуги на място при клиента
3
Дистанционна поддръжка на софтуер - отдалечен достъп до компютъра на клиента през интернет

Работно време

08.30 - 18.00 часа
Почивни дни - Събота и Неделя
Аналогови HDCVI камери на Dahua и HD-TVI на Hikvision от Инкомтел Търговище

Преди покупката на система за видеонаблюдение, без значение дали става дума за дома, офиса или по-голяма, е нужно да се отдели време и да се проучат какви са възможностите. В тази статия на кратко ще ви представим актуалните стандарти и типове техника за видеонаблюдение.

Аналогови камери и системи за видеонаблюдение

Аналоговите камери и системи за видеонаблюдение отстъпват на по-новите стандарти. Производството им вече е почти преустановено. Причините са, че технологията датираща от над 30 години на пазара вече не е така привлекателна с фактора цена, а резолюцията на фона на новите стандарти е меко казано ниска. Инсталацията на система за видеонаблюдение е вид инвестиция и като такава би било лишено от логика да се залага на техника с по-ниска резолюция и качества от наличните на пазара.

Сред основните недостатъци на аналоговите системи са:

  • Ниска резолюция – Със сигурност резолюцията не е всичко, което се иска от една камера, но определено е сред едни от най-важните параметри за техниката.
  • Липса на достатъчно функционалности като следене на обекти, анализ на видеото и други

Аналогови системи с HD резолюция

Към този тип системи спадат както HD-TVI (Turbo HD) технологията, AHD и HD-CVI видеонаблюдението.

Общи черти:

  • В основата си това е технология позволяваща пренос на аналогов сигнал по коаксиален кабел на големи разстояния (300-500м в зависимост от качеството на ползваният кабел)
  • Мегапикселова резолюция на достъпна цена – Появата на HD-TVI и HD-CVI дадоха възможност потребителите да се възползват от предимството да инсталират система с HD или Full HD резолюция на цени сходни с тези на аналоговата техника.
  • Обновление на съществуваща система с по-ниски разходи (сравнено с инсталиране на нова на нейно място) – По-ниският разход при обновяването на съществуваща система за видеонаблюдение се постига от една страна с достъпните цени на аналоговата HD техника, а от друга благодарение на факта, че не се налага повторно полагане на кабелни трасета.
  • Съвместимост с аналоговите системи – Въпреки желанието на мнозина да обновят системата си, то дали поради недостиг на средства или неподходящ момент за цялостна подмяна, много клиенти предпочитат да извършат преминаването плавно. Това е възможно, тъй като и HD-TVI и HD-CVI DVR рекордерите са съвместими (хибридни), тоест могат едновременно да работят както с аналогови (старата съществуваща система), така и с новите HD камери, които са заменили част от съществуващите.

Последните модели видеорекордери работят с почти всички стандарти за камери: аналогови, HD-CVI, HD-TVI, AHD и IP.

Резолюциите на HD камерите за видеонаблюдение непрекъснато се увеличават и вече достигат 8 Mpx.

Основните им предимства са, че с тях могат лесно да се подменят аналоговите камери и видеорекордери, като се използва съществуващото окабеляване при много по-високо качество на изображението и са с по-ниски цени от  IP камерите.

Недостатък на HD технологията спрямо IP камерите е липсата при тях на интелигентни функции.

Абонирайте се за нашия бюлетин Абониране.

В наши дни компютърните технологии са навлезли масово във всички сфери от живота ни.

На електронната си поща ще получавате актуална информация за нашите услуги и промоции по избраните от Вас теми не по-често от два пъти седмично.

Категория

В наши дни компютърните технологии са навлезли масово във всички сфери от живота ни.

Заявете Вашите интереси за сътрудничество с нас. Ние ще се свържем с Вас и ще обсъдим възможностите ни за съвместна работа, предоставяне на стоки, услуги и готови решения според нуждите и изискванията Ви.

FORGOT YOUR DETAILS?

На горе