Работете с нас!

1
Услуги, профилактика и ремонт на компютри и лаптопи, продажба на офис техника в офиса на "ИНКОМТЕЛ" ЕООД
2
Извършване на услуги на място при клиента
3
Дистанционна поддръжка на софтуер - отдалечен достъп до компютъра на клиента през интернет

Работно време

08.30 - 18.00 часа
Почивни дни - Събота и Неделя
IP камери | Инкомтел ЕООД Търговище

Мрежово базирани IP камери

Този тип камери за видеонаблюдение  са свързани директно към локалната мрежа и пренасят видеосигнал до мрежовите видеорекордери или до няколко различни видеосървъра. Експерти твърдят, че единствената причина аналоговите камери все още да доминират на пазара са по-достъпните им цени и липсата на добро познаване за мрежовите технологии.

Едно от предимствата е, че IP камерите могат да бъдат просто допълнение, за по-пълноценна работа на аналогова система, докато постепенно преминавате към изцяло IP базирана система. Това ще разсрочи инвестициите ви и може да бъде постигнато, с помощта на новите видеoрекордери, които могат да работят едновременно с аналогови, HD и с IP камери.

Възможностите и функциите на мрежовите камери непрестанно се променят и развиват, но няколко са основните неща, на които трябва да се обърне специално внимание.

Поле на видимост: Стационарните IP камери могат да „виждат“ на ъгъл до 240 градуса и да приближат образа до 150 м.

Захранване: Мрежовите камери за видеонаблюдение могат да се захранват от локалната мрежа, по която протича и видеосигнала, което ви спестява допълнителните разходи за външни захранвания и кабели

Резолюция: IP камерите вече предлагат до 12 Мегапиксела резолюция. Това предоставя не само по-чиста картина, но помага и за редуциране броя камери, които ще ви бъдат необходими.

IP камерите лесно се интегрират в сложни системи, но също така могат да функционират и като самостоятелни решения в системи за видеонаблюдение. В същността си представляват камери с вграден видеосървър и кабелен или безжичен изход. Изображението, получено от тях, е изцяло цифрово и се предава през мрежата (LAN/ WAN/ Internet/ GPRS&3G,4G) с гарантирано отсъствие на загуби по трасето и висококачествено изображение. Има и модели с вградена памет (на SD карта), които могат да работят автономно. В много случаи една IP камера с оптимално местоположение би могла да замени няколко аналогови камери с ниска резолюция. При това, без нужда от коаксиални кабели и от допълнително окабеляване – IP камерите могат да използват вече съществуващата LAN или безжична мрежа.
За функционирането си охранителната система, изградена на базата на мрежови камери, се нуждае от високоскоростен Интернет, жичен или безжичен рутер (в зависимост от спецификите на камерата), статичен IP адрес или динамичен DNS (Domain Name Server) доставчик, персонален компютър за конфигуриране на камерата и наблюдение на генерираното изображение. Обикновено камерата е снабдена със специализиран софтуерен пакет, който осигурява поддръжката на основни функции, като конфигурация, наблюдение, контрол и запис на изображението.

ПРЕДИМСТВА:

1. Лесни за монтаж и експлоатация.
2. Възможност за работа без отделно захранване (PoE).
3. Много високо качество на изображението - до 12 мегапиксела.
4. Без загуби при предаване на видеосигнала по мрежата.
5. Практическа възможност неограничен брой потребители да наблюдават видеото в реално време.
6. Вградени интелигентни функции - Аудио детекция, Пресичане на линия, Навлизане в зона, Детекция на лице, Детекция на автомобилен номер, Липсващи/изоставени обекти, Броене на хора, Heat Map и др.

ОГРАНИЧЕНИЯ:

1. Все още са по-скъпи.
2. Софтуерът обикновено е за една или 4 камери, а за повече се заплаща отделно.

 

Абонирайте се за нашия бюлетин Абониране.

В наши дни компютърните технологии са навлезли масово във всички сфери от живота ни.

На електронната си поща ще получавате актуална информация за нашите услуги и промоции по избраните от Вас теми не по-често от два пъти седмично.

Категория

В наши дни компютърните технологии са навлезли масово във всички сфери от живота ни.

Заявете Вашите интереси за сътрудничество с нас. Ние ще се свържем с Вас и ще обсъдим възможностите ни за съвместна работа, предоставяне на стоки, услуги и готови решения според нуждите и изискванията Ви.

FORGOT YOUR DETAILS?

На горе